6 day split trainingsschema

In dit e-book vind je een 6-daagse trainingsschema. Persoonlijk door ons samengesteld met de beste oefeningen. Het schema bestaat uit twee leg days en twee uperdays waarmee je per workout 1 tot 1,5 uur bezig bent. Wil je liever vijf of zes dagen per week trainen, check dan onze andere trainingsschema’s.

We wensen je veel succes en plezier met jouw fitnessjourney!

Het PPL, upper, lower traingsschema is een 5-daags trainingsplan voor personen die de hoogste hoeveelheid kracht en spiergroei willen bereiken.


  • Dag 1: Push 
  • Dag 2: Pull 
  • Dag 3: Legs  
  • Dag 4: Push
  • Dag 5: Pull
  • Dag 6: Legg
  • Dag 7: Rust
50%
Je bent er bijna...
Vul je gegevens in en dan ontvang jij een gratis trainingsschema
Je gegevens zijn veilig bij ons
Gratis Download
 
ambiance-nutrition-joey-panhuize-ambiance-nutrition

Joey Panhuize

Wat biedt een trainingsschema?

Een trainingsschema biedt jouw structuur en consistentie. Het is gemakkelijker om je doelstellingen te behalen met een goed afgestemd schema. Door bij te houden welke progressie je per week maakt kun je je groei ‘meten’. Een trainingsschema kun je voor langere tijd aanhouden. Merk je dat je geen progressie meer maakt? Vraag jezelf dan eerst af of je alles uit jezelf hebt gehaald en of je wel consistent genoeg bent geweest. Ook kan het zijn dat je lichaam niet meer wordt uitgedaagd doordat het gewend is geraakt aan de training. Kies dan voor een nieuw trainingsschema of pas een aantal oefeningen aan om je lichaam weer een nieuwe boost te geven!


Met dit trainingsschema train je elke spiergroep in je lichaam. Zorg er wel voor dat er maximaal 48 uur zit tussen een workout met dezelfde spiergroep. De spier heeft namelijk een hersteltijd nodig van 48 uur. Train je dezelfde spiergroep wel binnen deze tijd, dan overtrain je je spieren waardoor je niet de gewenste groei maakt.


Waar moet ik op letten tijdens de workout?

Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Dit geld ook voor de uitvoering van oefeningen. Zorg ervoor dat je techniek goed is, om zo blessures te voorkomen. Bezit je de techniek, dan kun je er gewichten aan toevoegen. Houdt wekelijks bij hoeveel kilo je bij een oefening tilt. Merk je dat je meer aankunt, voeg dan gewichten toe. Weet je niet hoe je een oefening moet uitvoeren? Vraag het dan aan een professional, zoek het op internet of vraag het aan een ervaren sporter uit de gym.


Na de workout

Tijdens de workout ontstaan er allemaal kleine scheurtjes in je spieren waarbij de spiereiwitsynthese toeneemt. Deze eiwitsynthese wordt gestimuleerd door na de krachttraining voldoende eiwitten en koolhydraten in te nemen. Eiwitten dragen namelijk bij aan het spierherstel. Een gemakkelijke manier om na het sporten snel eiwitten binnen te krijgen is door middel van een eiwit shake.

AMBIANCE NUTRITION cover

Ben jij bereid achter je doelen aan te gaan? Download dan hieronder jou gratis trainingsschema!
Ambiance nutrition day split trainingsschema ambiance nutrition
No opt-in form has been selected